Nieuws

Paul herkent het geluid van een draaideur en wint

Paul Steenbrink heeft 660 euro gewonnen bij het spel 'De Geluidsbarrière' op Radio Gelderland.
ARNHEM - Paul Steenbrink heeft 660 euro gewonnen bij het spel 'De Geluidsbarrière' op Radio Gelderland.
Hij herkende in het geluidsfragment het geluid van een draaideur. Daarmee kwam een einde aan een periode van twee maanden waarin luisteraars van Radio Gelderland tevergeefs probeerden het geluid te raden.
Dit was het geluid:

Van stoomlocomotief tot koffiezetapparaat

Bij het radiospel moeten deelnemers eerst een toegangsvraag goed beantwoorden voordat ze een gokje op het geluid mogen wagen. Steenbrink wist dat de Maharishi Mahesh Yogi wereldwijd de transcendente meditatie populair maakte. Vervolgens herkende hij in het geluid ook het geluid van een draaideur.
Bij een eerdere poging in oktober dacht Steenbrink nog dat het om het geluid van een ruitenwisser van een grote auto ging. Andere luisteraars kwamen met uiteenlopende antwoorden als: waterkoker, lopen op grind, een wasmachine of een betonmolen.
Luister hier hoe Paul Steenbrink op Radio Gelderland het geluid raadde:

Alle tellers op nul

Toevallig werd dinsdag ook al de pot geleegd bij het andere spel van Radio Gelderland. Bij 'Woord Gestoord' leverde de oplossing 'actionpainter' een luisteraar 400 euro op. Daardoor raakte op twee dagen tijd de pot van alle spelletjes van Radio Gelderland leeg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!