Nieuws

Ook De Graafschap houdt perikelen FC Twente in de gaten

De Graafschap volgt met buitengewone interesse de turbulente ontwikkelingen bij FC Twente. De club uit Enschede dreigt zijn licentie kwijt te raken.
DOETINCHEM - De Graafschap volgt met buitengewone interesse de turbulente ontwikkelingen bij FC Twente. De club uit Enschede dreigt zijn licentie kwijt te raken.
Als dat gebeurt, zou dat positief kunnen uitpakken voor De Graafschap. Zij zijn op dit moment hekkensluiter in de eredivisie. Besluit de KNVB om FC Twente uit de competitie te halen, zouden de Achterhoekers volgens de reglementen niet rechtstreeks kunnen degraderen.
De KNVB weet dat echter niet zeker. 'Dat moet bekeken worden. Eerlijk gezegd weet ik het niet precies', zegt een woordvoerder van de voetbalbond. 'De licentiecommissie gaat nu contact opnemen met FC Twente en wil snel opheldering.'

Transferrechten spelers

Het gaat om documenten die dinsdagavond uitlekten over investeringsmaatschappij Doyen Sports. FC Twente betaalde Doyen 5 miljoen euro voor de transferrechten van spelers. Uit de contracten blijkt nu echter dat enkele bepalingen niet overeenkomen met de bij de KNVB ingeleverde papieren. Dat is niet toegestaan. Twente ontkende altijd. Inmiddels is voorzitter Van der Laan opgestapt. Eerder vertrok ex-voorzitter Munsterman ook al. Het tweetal was nauw betrokken bij de samenwerking met Doyen.
'Dit is niet goed voor het aanzien van het voetbal. Het is nu nog te vroeg om het over een straf te hebben. De licentiecommissie wil nu weten hoe het zit, waarom wisten wij dit niet en onderzoekt of er regels zijn overtreden', aldus de woordvoerder van de KNVB.

Concentreren op Cambuur

Ondertussen kijkt De Graafschap met bovengemiddelde interesse toe. Hoewel de prioriteit bij de club op dit moment even ergens anders ligt. 'Wij gaan ons niet concentreren op FC Twente, maar op de wedstrijd van vrijdag tegen Cambuur', zegt woordvoerder Teloh. 'Hoe de regels precies zijn, is ook bij ons niet bekend. Maar we gaan het binnenkort wel uitzoeken.'