Nieuws

Eerste Henk Aalderink Prijs voor Wijzelf Zorgcoöperatie

Uitreiking van de prijs
Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek heeft woensdagmiddag de eerste Henk Aalderink Prijs gekregen. De prijs is in het leven geroepen door de P10, een samenwerkingsverband tussen de inmiddels 11 grootste plattelandsgemeenten in de Achterhoek. De prijs is vernoemd naar de overleden oprichter, Henk Aalderink.
HENGELO - Wijzelf Zorgcoöperatie Achterhoek heeft woensdagmiddag de eerste Henk Aalderink Prijs gekregen. De prijs is in het leven geroepen door de P10, een samenwerkingsverband tussen de inmiddels 11 grootste plattelandsgemeenten in de Achterhoek. De prijs is vernoemd naar de overleden oprichter, Henk Aalderink.
De prijs is ontstaan om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, spannend is, vernieuwend is en geloof heeft in de toekomst. Het moest gaan om een vernieuwend project om de leefbaarheid te vergroten en een project wat een antwoord biedt op de problemen waar het platteland nu mee te maken heeft. De winnaar is gekozen uit 15 inzendingen.

Huishoudelijke hulp of klusjesman

Het doel van Wijzelf is samen zelf zorg organiseren. Door middel van een website kunnen inwoners van drie Achterhoekse gemeenten zelf hulp regelen, zoals huishoudelijke hulp of een klusjesman. De site bemiddelt tussen hulpaanbieders en hulpvragers.
Inwoners van Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek kunnen gebruik maken van de site. Het initiatief is opgezet door vrijwilligers. Zo'n site bestaat al in enkele andere gemeenten van Nederland, maar is voor de Achterhoek nieuw.
De Henk Aalderink Prijs bestaat uit een cheque van 1000 euro en werd uitgereikt door Annemiek Jetten, voorzitter van de P10 en de weduwe van Henk Aalderink.