Nieuws

Tiel verwelkomt meer dan 100 vluchtelingen

In Tiel komen vandaag ongeveer 125 vluchtelingen aan bij sporthal Westroijen. De sporthal zal een 72-uurs opvang zijn. © Google Streetview
TIEL - In Tiel komen vandaag ongeveer 125 vluchtelingen aan bij sporthal Westroijen. De sporthal zal een 72-uurs opvang zijn.
Daarna zullen de vluchtelingen naar een opvanglocatie gaan op een andere plek in Nederland. De gemeente Tiel laat weten dat na een inloopavond voor de omwonenden maandagavond meteen is besloten de sporthal beschikbaar te stellen voor 72 uur. Het zou kunnen dat de opvang enkele dagen langer wordt. Dan zou dan om een verlenging van maximaal 3 dagen gaan.
Burgemeester Beenakker over de opvang: 'De afgelopen dagen hebben we verschillende reacties gehoord. Daarin hoorden wij bezorgdheid, begrip en zeker ook betrokkenheid. Laten we met elkaar zorgen voor een goed verblijf van de vluchtelingen in onze gemeente. Daarvoor bedanken wij iedereen bij voorbaat.'

Sporthal niet beschikbaar

De sporthal zal vanaf 08.30 uur niet meer beschikbaar zijn voor lessen, trainingen en wedstrijden. Het wijkcentrum, de buitenschoolse opvang en het fitnesscentrum zijn wel open. De activiteiten in die ruimtes kunnen wel gewoon doorgaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!