Nieuws

Plannen voor opvang 35 statushouders in Wezep

De eigenaar van een gebouw aan de Klompenmakersweg in Wezep heeft zich gemeld bij de gemeente Oldebroek met plannen om huisvesting voor zogeheten vergunningshouders te verzorgen.
ARNHEM - De eigenaar van een gebouw aan de Klompenmakersweg in Wezep heeft zich gemeld bij de gemeente Oldebroek met plannen om huisvesting voor zogeheten vergunningshouders te verzorgen.
Het gaat in dit geval voornamelijk om alleenstaande moeders met kinderen, maximaal 35 personen.
Vergunninghouders zijn mensen met een verblijfsvergunning en zijn dus nieuwe inwoners van Nederland. Iedere gemeente moet van de Rijksoverheid een bepaald aantal vergunningshouders huisvesting aanbieden.

Blij met initiatief

Wethouder Liesbeth Vos‐ van de Weg: “We zijn blij met dit particuliere initiatief. Het verzoek is nog in voorbereiding en de eigenaar verkent met ons de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan
De asielzoekerscentra in Nederland zitten vol, omdat mensen met een verblijfsvergunning niet kunnen doorstromen naar een reguliere woning. Dit komt omdat er onvoldoende huurwoningen beschikbaar zijn. In verband met de toegenomen vluchtelingenstroom is het aantal verplicht op te vangen vergunninghouders per gemeente verhoogd. In heel 2015 ligt dat aantal voor Oldebroek op 39 vergunninghouders. Voor de eerste helft van 2016 ligt het aantal op 28. Het aantal voor de tweede helft van 2016 krijgt de gemeente later te horen van de Rijksoverheid.
Als de eigenaar met de gemeente tot overeenstemming komt, dan is de verwachting dat eind januari 2016 de vergunninghouders in het gebouw terecht kunnen.
Vanmiddag heeft de gemeente bij vijftig adressen rondom het gebouw een brief bezorgd om hen te informeren over deze plannen.