Nieuws

Werknemer Permar: 'Politici moeten eens met mij praten in plaats van over mij'

EDE - Jan Schalk, medewerker van sociale werkvoorziening Permar in Ede, vindt dat politici meer moeten inzien hoe belangrijk Permar is voor hem en zijn collega's. Donderdagavond praat de gemeenteraad Ede over het kritische rapport dat Bureau Berenschot onlangs schreef over de sociale werkvoorziening. In het rapport staat dat er gesjoemeld is met cijfers.
Uit het rapport blijkt dat de wethouder daarvan op de hoogte was. Kort na de presentatie van het rapport hebben twee wethouders stuivertje gewisseld, zodat Permar een nieuwe bestuurder heeft. Voor de gemeenteraad is daarmee de kous waarschijnlijk af. 
Permar is de sociale werkvoorziening van vijf Veluwse gemeenten, die elk een wethouder in het bestuur hebben. Er werken ruim 800 mensen met een arbeidshandicap. Ze werken bijvoorbeeld als beveiliger bij het Kröller-Müller Museum of op de kwekerij van het bedrijf zelf.
Schalk en hun collega's voelen zich wel aangesproken nu hun werkgever onder vuur ligt. Ze vinden dat politici maar eens met hen moeten praten, in plaats van over hen.

Reuma en hartproblemen

Schalk werkt nu al bijna 19 jaar bij Permar. Hij begon daar nadat hij was afgekeurd omdat hij zwaar werk had in de bouw. De 63-jarige Wageninger heeft reuma, hartproblemen en nog maar tien procent longinhoud. Toch hoopt hij zijn pensioen als schoonmaker te halen. Permar is voor hem heel belangrijk: 'Bij een andere werkgever was ik al lang op straat beland, hier houden ze rekening met me, ik werk op mijn eigen tempo en draag mijn steentje bij aan de samenleving.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!