Nieuws

Gedicht uit Een wagen vol verhalen vereeuwigd in Maurik

MAURIK - Sneldichter Willem Gunneman bracht in het tv programma van Een wagen vol verhalen elke week een ode aan de regio waar de wagen die week was. In Maurik, bij zorgcentrum De Valentijn, is het gedicht over de Betuwe nu vereeuwigd op een fotowand.
Nadat de receptionisten van het zorgcentrum De Valentijn zijn wegbezuinigd zocht het zorgcentrum naar een mooie oplossing voor de balie. In samenwerking met NLdoet en een plaatselijk timmerbedrijf werd een grote wand van 6 meter lang voor de receptie geplaatst. Maar de wand werd klaagmuur. Uit een enquête onder de bewoners van Maurik, kwam de wens voor een fotoreportage van de omgeving voor op de wand. De fotograaf van het plaatselijke dagblad die daarvoor werd benaderd stuitte op het gedicht van Gunneman over de Betuwe. Het gevoel dat het gedicht met zich meebrengt, is voor de organisatie sprekend de Betuwe. Inmiddels is de wand bedekt met foto's van kerken, molens, uitzichten, de typische rode kersen en bloemen uit de omgeving. En in het midden van al deze foto's staat het gedicht van Willem Gunneman.
De bewoners zijn erg enthousiast. Voor hun geeft het gedicht precies het gevoel weer wat ze hebben van bij de Betuwe. Voor de bewoners een keerpunt om niet meer te klagen over wat niet meer is (de receptionisten), maar te genieten van het moois in de regio (op de foto's en in het gedicht).
Benieuwd wat Willem Gunneman over uw regio heeft gezegd? Luister en lees hier alle gedichten terug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!