Nieuws

Oude helden in oude derby's: NEC-Vitesse 2001

ARNHEM - In aanloop naar Vitesse-NEC komende zondag kijkt Omroep Gelderland terug op enkele oude derby's.
Vandaag de wedstrijd van 14 oktober 2001. Rond de wedstrijd was het bijzonder onrustig met veel ongeregeldheden. De spelers van Vitesse moesten noodgedwongen twee uur na de wedstrijd in het stadion blijven, omdat het niet veilig was om de spelersbus te laten vertrekken. En ze hadden toch al een zure middag, want NEC won zoals zo vaak die jaren. Ditmaal met 1-0.
De held van de middag was Jarda Simr. De Tsjechische middenvelder was tot dan toe bepaald niet populair in Nijmegen, omdat hij een laconieke indruk maakte en zelden een duel aanging. Maar die middag veranderde alles toen hij met een gelukkige vrije trap doel trof. Anderhalf jaar later kreeg Simr nog meer cultstatus, toen hij uit tegen RKC met een late treffer NEC Europa in wist te schieten.
In het bijbehorende filmpje is van de wedstrijd alleen het doelpunt van Simr te zien. Maar de quotes na afloop geven toch een fraai tijdsbeeld. Een piepjonge Theo Janssen, een nog hele dunne 18-jarige Jhon van Beukering (foto) en Ronald Koeman, die de naam van zijn tegenstander uitspreekt op de manier die past bij de derby.
Morgen de laatste derby in deze reeks, de clash in Gelredome uit mei 2004 met hoofdrollen voor Nicky Hofs en Youssouf Hersi.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!