Nieuws

Meeste nertsen in Putten terecht, nog honderd dieren zoek

Een nerts
Van de tienduizend Amerikaanse nertsen die vrijdagochtend in Putten werden vrijgelaten, waren er vrijdagavond nog zo'n honderd spoorloos. Dat meldt Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders. Hij zegt geen idee te hebben waar de beestjes uithangen.
PUTTEN - Van de tienduizend Amerikaanse nertsen die vrijdagochtend in Putten werden vrijgelaten, waren er vrijdagavond nog zo'n honderd spoorloos. Dat meldt Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders. Hij zegt geen idee te hebben waar de beestjes uithangen.
Verhagen: 'De meeste dieren hebben we kunnen vangen. We hebben ze niet allemaal kunnen tellen maar vermoeden dat er nog zo'n honderd nertsen loslopen. Waarschijnlijk trekken ze wel naar de bewoonde wereld als ze honger krijgen want ze leerden nooit hun eigen eten zoeken.'

Geen knuffeldieren

Wie de dieren vrijdagochtend losliet is onduidelijk. Onbekenden zetten de hokken open op een nertsenfokkerij aan de Koekamperweg in Putten. De politie kreeg even na 05.00 uur een melding dat er dieren losliepen op de Voorthuizerstraat.
Inwoners van Putten hoeven niet bang te zijn voor de nertsen, vertelt Verhagen. 'Ze vallen geen mensen aan. Wel moeten kinderen oppassen, het zijn namelijk kleine beesten en geen knuffeldieren. Als ze worden geaaid, kunnen ze bijten.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!