Nieuws

Storing: geen GTST en Voice of Holland voor veel KPN-gebruikers

ARNHEM - Veel mensen hadden vrijdagavond problemen met interactieve televisie van KPN en Telfort en moesten dus een deel van de televisieavond missen. Tegen middernacht was de storing nog niet voorbij. De telecomaanbieders weten niet wanneer alle problemen precies zijn verholpen.
De website en de klantenservice van KPN en Telfort zijn tijdens de storing ook minder goed bereikbaar. De telecomaanbieders hadden vrijdagmiddag ook problemen met internet, televisie en vaste telefonie, maar die zijn volgens KPN verholpen. Mobiele telefonie werkte al die tijd wel gewoon.

Klap voor SBS6

De eerste aflevering van de rechtstreekse televisieshow Mindmasters Live op SBS6 werd vrijdagavond niet alleen op tv maar ook rechtstreeks via internet uitgezonden. 'Door de storing bij KPN missen we een miljoen potentiële kijkers', aldus SBS. Een aantal providers kon door de storing het signaal niet doorgeven. Dat een programma van de commerciële omroep live te volgen is via internet, gebeurt zelden.
KPN kan niet zeggen hoeveel klanten zijn gedupeerd. Het bedrijf kreeg meldingen vanuit vrijwel het hele land. 'Maar het accent ligt op Midden-Nederland', aldus een woordvoerder eerder vandaag.
Op Twitter werd flink gepraat over de storing: