Nieuws

Kinderen uit noodopvang Ede naar school

EDE - Kinderen van vluchtelingen die gehuisvest zijn in de voormalige kazerne Maurits-Zuid in Ede gaan deze week voor het eerst naar school. De huidige opvangklas nieuwkomers wordt uitgebreid met drie extra groepen.
Deze nieuwe klassen worden geplaatst in het bestaande schoolgebouw aan de Oranjelaan in Ede. De lessen, die bijna uitsluitend uit taal en rekenen bestaan, worden gegeven onder verantwoordelijkheid van de bestaande schoolbesturen in Ede.

Taal leren door woord en gebaar

Op dit moment krijgen 30 kinderen les, verdeeld over twee klassen. De leerkrachten spreken uitsluitend Nederlands. De lessen zijn heel visueel ingericht. Door woord en gebaar wordt de Nederlandse taal aangeleerd, omdat de kinderen bijna geen Engels spreken. Ook rekenonderwijs maakt een belangrijk onderdeel uit van de lessen.

Met 5 jaar leerplichtig

Kinderen, ook die van vluchtelingen, zijn met 5 jaar leerplichtig. Door de extra toestroom van vluchtelingen naar Ede moest er eind vorige maand plotseling uitbreiding komen van ervaren leerkrachten en leslokalen. Dat is deze week gelukt door in te trekken bij een bestaande school.