Nieuws

Otterlo stemt over komst asielzoekers: 1445 tegen, 20 voor

De verhoudingen in Otterlo over de komst van 600 asielzoekers zijn duidelijk, voor wie afgaat op de enquête die dinsdag werd gehouden. Vrijwel iedereen die kwam stemmen in het dorpshuis koos voor 'oneens'. Einduitslag: 1445 stemmen tegen, 20 voor.
OTTERLO - De verhoudingen in Otterlo over de komst van 600 asielzoekers zijn duidelijk, voor wie afgaat op de enquête die dinsdag werd gehouden. Vrijwel iedereen die kwam stemmen in het dorpshuis koos voor 'oneens'. Einduitslag: 1445 stemmen tegen, 20 voor.
De inwoners van het Veluwse dorp konden hun mening geven over de plannen voor het huisvesten van 600 asielzoekers op recreatiepark De Lindehof. Veel bewoners vinden het aantal asielzoekers te hoog.
De peiling werd georganiseerd door Dorpsvereniging Otterlo's Belang en de ondernemersvereniging. De uitslag van de enquête wordt woensdagavond tijdens de bewonersbijeenkomst aangeboden aan de gemeente.

Andere locatie

De organisatie zegt dat zo'n grote opkomst wel was verwacht en dat zoveel mensen ook naar de bewonersavond in Ede komen. Die zou aanvankelijk worden gehouden in Otterlo, maar de gemeente besloot vanwege de verwachte opkomst uit te wijken naar De Schuilplaats in Ede. Voor de bewoners worden pendelbussen ingezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!