Nieuws

Jan Groenendijk uit Wageningen verliest leiding op WK dammen

Jan Groenendijk is de leiding kwijt op het WK dammen in Emmen. De jonge dammer uit Wageningen verloor zaterdag in de achtste ronde van landgenoot Roel Boomstra, waardoor de Rus Alexander Giorgiev hem voorbij kon.
ARNHEM - Jan Groenendijk is de leiding kwijt op het WK dammen in Emmen. De jonge dammer uit Wageningen verloor zaterdag in de achtste ronde van landgenoot Roel Boomstra, waardoor de Rus Alexander Giorgiev hem voorbij kon.
In de zevende ronde, die ook op zaterdag werd gespeeld, was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de 17-jarige lijstaanvoerder. Hij speelde weliswaar gelijk tegen Artem Ivanov, maar zijn naaste concurrenten wonnen evenmin. In de achtste ronde ging het mis voor het talent. Boomstra was in 56 zetten te sterk.
Georgiev voorkwam bovendien een remise tegen Raimonds Vipulis en pakte de volle winst in 52 zetten. Boomstra en Groenendijk staan nu gedeeld tweede, net als Wouter Sipma. Die speelde zaterdag gelijk tegen Boomstra en won van de Fransman Frantz Forbin. Ron Heusdens staat achttiende van de twintig deelnemers na twee remises op zaterdag.