Nieuws

Wethouder Ede uit bestuur Permar na bikkelhard rapport

Gerommel in de Edese politiek
De Edese wethouder Gerrie Ligtelijn-Bruins stopt als voorzitter van het bestuur van de regionale sociale werkvoorziening Permar. Dat is de uitkomst van een extra collegevergadering, zaterdag. Marije Eleveld (PvdA) treedt als nieuw lid toe tot het bestuur.
ARNHEM - De Edese wethouder Gerrie Ligtelijn-Bruins stopt als voorzitter van het bestuur van de regionale sociale werkvoorziening Permar. Dat is de uitkomst van een extra collegevergadering, zaterdag. Marije Eleveld (PvdA) treedt als nieuw lid toe tot het bestuur.
Ligtelijn kreeg vrijdag forse kritiek in een rapport van bureau Berenschot. Daaruit bleek dat de interim-directeur van sociale werkvoorziening Permar eigenhandig financiële rapportages aanpaste en wethouder Ligtelijn (Gemeentebelangen Ede) daarvan wist. Ze zweeg erover.
Het Edese college laat in verklaring weten dat Ligtelijn haar functie neerlegt om ruimte te scheppen voor een nieuwe toekomst. Verdere politieke consequenties verbindt ze niet aan het rapport. Ze blijft gewoon actief in het Edese college.

Jarenlang gerommel

Het rommelt al jarenlang bij Permar. De afgelopen jaren waren er steeds tekorten op de begroting. Het onderzoeksbureau Berenschot heeft opdracht van de gemeenten gekregen om onderzoek te doen naar de oorzaak van de huidige situatie en lessen te trekken voor de toekomst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!