Nieuws

De Giro in Gelderland heeft minstens 1500 vrijwilligers nodig

Meer dan 350 vrijwilligers hebben zich tot nu toe aangemeld bij de organisatie van de Giro d'Italia in Gelderland. Volgend jaar mei zijn er in onze provincie zeker 1500 mensen nodig om het wielerevenement in goede banen te leiden.
APELDOORN - Meer dan 350 vrijwilligers hebben zich tot nu toe aangemeld bij de organisatie van de Giro d'Italia in Gelderland. Volgend jaar mei zijn er in onze provincie zeker 1500 mensen nodig om het wielerevenement in goede banen te leiden.
Toch is de organisatie van de Giro tevreden met het aantal aanmeldingen. 'We hebben nog niet heel actief een wervingscampagne gevoerd. Maar het loopt lekker door,' zegt woordvoerster Masja van der Wielen. Een paar weken terug wist ze nog niet hoeveel vrijwilligers er nodig zouden zijn.

De 99-dagen-aftrap

Voor het eind van het jaar moet de wervingscampagne voor vrijwilligers klaar zijn. Op 28 januari 2016 is het precies 99 dagen voor de start van de Giro, die dan voor de 99ste keer verreden wordt. 'Dan willen we in ieder geval een deel van de vrijwilligers vastgelegd hebben om die in aanloop naar de wielerronde in te zetten bij evenementen rond de Giro,' aldus Van der Wielen.
De Ronde van Italië start op vrijdag 6 mei 2016 in Apeldoorn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!