Nieuws

Politie: Meerdere incidenten op Heumensoord Nijmegen

De politie is maandagavond uitgerukt naar Heumensoord. In eerste instantie omdat er een meningsverschil tussen een beveiliger en een bewoner was ontstaan. Eenmaal daar bleek ook dat een groep bewoners van verschillende nationaliteiten ruzie had en dat iemand onwel was geworden.
MALDEN - De politie is maandagavond uitgerukt naar Heumensoord. In eerste instantie omdat er een meningsverschil tussen een beveiliger en een bewoner was ontstaan. Eenmaal daar bleek ook dat een groep bewoners van verschillende nationaliteiten ruzie had en dat iemand onwel was geworden.
Bij de ruzie tussen verschillende bewoners uit Syrië en Eritrea was een grote groep omstanders betrokken. Volgens de politie was er sprake van een opgewonden stemming.
Berichten dat er sprake was van een grote vechtpartij zijn bij de politie niet bekend. 'Er zijn geen aangiftes gedaan en ook geen aanhoudingen verricht. Bij ons is ook niet bekend dat er bijvoorbeeld geslagen zou zijn. We moeten het niet groter maken dan het is, op plekken waar veel mensen bij elkaar zijn gebeurt dit nou eenmaal', vertelt een woordvoerder van de politie.
Met het COA is afgesproken dat de politie altijd met acht agenten uitrukt bij een incident.