Nieuws

Geldactie om overleden Arnhemse terug te halen uit Trinidad

De overleden Angelique de Hek en haar dochter Nadiliya Rozenstein
De dochters van Angelique de Hek uit Arnhem willen graag hun moeder begraven. Die overleed zondag in Trinidad aan een hartaanval. Het terugbrengen van het lichaam van de 47-jarige Angelique wordt niet gedekt door de verzekering.
ARNHEM - De dochters van Angelique de Hek uit Arnhem willen graag hun moeder begraven. Die overleed zondag in Trinidad aan een hartaanval. Het terugbrengen van het lichaam van de 47-jarige Angelique wordt niet gedekt door de verzekering.
Marjolein Gerritsen is vriendin van de dochters van Angelique en zij wil dolgraag helpen. Via internet probeert ze geld op te halen zodat het lichaam terug kan naar Nederland.
De 47-jarige Angelique de Hek uit Arnhem werd een halfjaar geleden verliefd op Sadat Albert uit Trinidad, toen die op vakantie in Nederland was. Via Facebook hielden ze contact en vier weken geleden zocht ze hem op. Het verliefde stel bracht twee heerlijke weken met elkaar door, totdat de Arnhemse hoge koorts kreeg. Ze moest naar het ziekenhuis, waar ze zondag overleed.

10.000 euro nodig

Haar dochters Janey (28), Nadiliya (26) en Janel (19) Rozenstein willen hun moeder zo snel mogelijk naar Nederland halen, zodat ze haar hier kunnen begraven. Maar de verzekering die Angelique de Hek had, bleek daarvoor niet toereikend.
De Nederlandse ambassade kan haar naar Nederland halen, maar dat kost de dochters ongeveer 10.000 euro. En dat geld hebben ze niet. Daarom is hun vriendin Marjolein Gerritsen met haar inzamelingsactie begonnen. In een dag heeft de Arnhemse al bijna 2000 euro opgehaald.

'Weet niet hoeveel tijd we hebben'

'Ik weet niet precies hoeveel tijd we hebben', zegt Marjolein. 'Het liefst halen we het lichaam terug, Maar ook mogelijk is om het lichaam op Trinidad te laten cremeren en dan haar hierheen te halen. We doen deze actie ook om mensen te bereiken die haar kennen. Die kunnen dan eventueel bijdragen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!