Nieuws

Personeel sociale werkvoorziening kampeert voor stadhuis Doetinchem

DOETINCHEM - Ruim 200 medewerkers van de sociale werkvoorzieningsbedrijven Wedeo, Hameland en Presikhaaf Bedrijven hebben woensdag het werk neergelegd en voerden actie voor het stadhuis in Doetinchem.
Daar bouwden ze een 'camping' op, want volgens de werknemers werken ze zonder dat ze daar een fatsoenlijk loon voor krijgen. 'Wildkamperen is dan voor de medewerkers nog de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan', aldus vakbond FNV die de actie coördineert.

Minder dan minimumloon

De medewerkers wilden dat wethouder Langeveld van Doetinchem een petitie ondertekent waarin wordt gevraagd om een structurele loonsverhoging. ‘Het salaris van steeds meer medewerkers komt onder het minimumloon uit, omdat het al vijf jaar stilstaat.'
'Ook zitten personeelsleden door bezuinigingen op de sociale werkvoorziening in onzekerheid over hun baan. Zij willen dat hun gemeente het VNG-bestuur dwingt een fatsoenlijke cao af te sluiten,’ zegt Peter Wiechmann, bestuurder FNV Overheid.
Door de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening staat de werkgelegenheid onder druk. Daarom voeren de medewerkers de komende tijd op verschillende plekken in het land actie. Op 19 november is er een grote landelijke actie in Den Haag.