Nieuws

Vuurwerk schiet uit brandend huis Wezep, drie gewonden (+ liveblog)

WEZEP - Een huis aan de Oude Voskuilersteeg in Wezep is door brand volledig verwoest. Er zijn drie gewonden gevallen. Boven het brandende pand was op een gegeven moment vuurwerk te zien, dat door de brand in het huis werd ontstoken.
Het achterliggende voetbalterrein is uit voorzorg ontruimd. Mogelijk ligt daar asbest, dat is vrijgekomen bij de brand.
Volgens burgemeester Adrian Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek gaat het om de bewoonster van het huis, haar zoon en iemand van de kinderboerderij, die gewond zijn geraakt bij de brand.

Liveblog (gesloten):

20.30 uur: Er is op dit moment geen nieuws meer te melden over de heftige brand in Wezep. We sluiten daarom het liveblog.
20.15 uur: 'Het is niet uitgesloten dat het vuurwerk legaal was, want de consument mag een kleine hoeveelheid in huis hebben.' Dat zegt een brandweerwoordvoerder over het siervuurwerk dat door de brand werd ontstoken.
20.00 uur: De brandweer meldt dat een derde gewonde naar het ziekenhuis is gebracht.
19.55 uur: De buurman moest in allerijl zijn schuurtje met geluidsapparatuur leeghalen. Zijn zoon zou dj zijn. De spullen staan nu aan de andere kant van het huis.
19.45 uur: De brand is geen reden om het treinverkeer stil te leggen, bewijst dit filmpje.
19.30 uur: En zo ziet de situatie aan de Oude Voskuilersteeg in Wezep er nu uit.
19.17 uur: De brand trekt veel bekijks. Zelfs aan de overkant van het spoor staan mensen te kijken. Het publiek wordt door de brandweer op afstand gehouden.
19.10 uur: Onze cameraman zegt dat het dak van het huis is ingestort. De brandweer laat het huis gecontroleerd uitbranden. Er wordt nog wel geblust bij een schuurtje naast het huis.
19.00 uur: De brandweer meldt dat bij de brand vermoedelijk asbest is vrijgekomen. Daarom is er ook flink opgeschaald en zijn er heel wat brandweerkorpsen opgeroepen. De twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
18.40 uur: Twitteraars delen video's van vuurwerk dat uit het dak komt.
18.30 uur: Er zou een vrouw op het balkon van het brandende huis hebben gestaan. Die vrouw wordt behandeld door ambulancepersoneel, zegt een woordvoerder van de brandweer.
18.15 uur: De brandweer is met twee blusvoertuigen een redvoertuig en materieel voor watertransport onderweg, meldt de Veiligheidsregio op Twitter. Er zijn flink wat brandweerkorpsen opgeroepen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!