Nieuws

Rasti Rostelli raakt student met kruisboog, hier ziet u hoe de act wel goed gaat

Hypnotiseur Rasti Rostelli heeft tijdens een presentatie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen per ongeluk een student geraakt met de pijl van een kruisboog. © ANP
NIJMEGEN - Hypnotiseur Rasti Rostelli heeft tijdens een presentatie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen per ongeluk een student geraakt met de pijl van een kruisboog.
Rostelli gaf woensdagmiddag een workshop aan 125 tweedejaars studenten van de opleiding Creatieve Therapie. Toen hij geblinddoekt met een kruisboog schoot, ging het mis. Een student die op vijf meter afstand stond met een bord, waarop Rostelli de kruisboog richtte, werd door de afketsende pijl geraakt.
De verwondingen bij de student vielen mee, maar de projectdag werd na het incident meteen afgebroken. Instituutdirecteur Wouter van de Leeuw zegt dat de studenten in shock waren. 'Het had veel ernstiger kunnen aflopen.'
Kijk vanaf minuut 4:28 naar de act van Rostelli met een kruisboog, tijdens een eerdere voorstelling:
School wist niets van kruisboog
Volgens Van der Leeuw was de school niet op de hoogte dat er geblinddoekt met een kruisboog zou worden geschoten. De studenten en docenten die erbij waren, kregen van de school nazorg aangeboden.
Rasti Rostelli was nog niet bereikbaar voor commentaar.
Ben je erbij geweest, laat het ons weten? Stuur een mail naar omroep@gld.nl