Nieuws

Mogelijk tweede asielzoekerscentrum in Rheden

In de gemeente Rheden komt mogelijk een tweede asielzoekerscentrum. Het gemeentebestuur staat open voor een azc voor maximaal 300 asielzoekers. In Velp is al een azc met 240 asielzoekers.
RHEDEN - In de gemeente Rheden komt mogelijk een tweede asielzoekerscentrum. Het gemeentebestuur staat open voor een azc voor maximaal 300 asielzoekers. In Velp is al een azc met 240 asielzoekers.
De gemeenteraad nam vorige maand een motie aan waarin gevraagd werd serieus te onderzoeken hoe Rheden extra kan bijdragen aan de huisvesting van vluchtelingen.
Burgemeester en wethouders willen geen crisisopvang of een opvang in noodgebouwen of tenten, zoals op Heumensoord bij Nijmegen. Een azc, zoals in Velp, biedt volgens het college de meest stabiele omgeving voor zowel asielzoekers als inwoners.
B&W hebben nog geen locatie op het oog. Ze stellen voor het azc in elk geval niet dicht bij het andere azc te vestigen. Ook willen ze het niet in de buurt hebben van de voorzieningen voor arbeidsmigranten aan de Oversteeg in De Steeg en de President Kennedylaan in Velp.