Nieuws

CDA Beuningen vindt azc voor 300 bewoners in Ewijk 'te ingrijpend'

Het CDA in Beuningen is geen voorstander van een azc met maximaal 300 bewoners. Dat schrijft de partij in een persbericht. Gisteren maakte de gemeente de plannen voor een azc in Ewijk bekend.
EWIJK - Het CDA in Beuningen is geen voorstander van een azc met maximaal 300 bewoners. Dat schrijft de partij in een persbericht. Gisteren maakte de gemeente de plannen voor een azc in Ewijk bekend.
De gemeente heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) het aanbod gedaan om een azc te vestigen dat er tussen de vijf en tien jaar zou mogen staan.
Oppositiepartij CDA vindt dat er 'een breed draagvlak onder de inwoners moet zijn', voordat wordt besloten tot de komst van een asielzoekerscentrum in de gemeente Beuningen. Het besluit van het college om een azc met maximaal 300 bewoners voor vijf tot tien jaar in Ewijk te huisvesten, vindt het CDA 'te ingrijpend voor een gemeente als Beuningen'.
Dat partij zegt wel voorstander te zijn van het aanbieden van crisis- en noodopvang en zich hier ook verantwoordelijk voor te voelen.