Nieuws

Huntelaar, Cillessen en De Jong kunnen naar Frankrijk... op vakantie

Klaas-Jan Huntelaar druipt teleurgesteld af
Het is het Nederlands Elftal dinsdagavond niet gelukt om zich nog te plaatsen voor de play-offs voor het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk aankomende zomer. De ploeg verloor, in de Amsterdam Arena, met 2-3 van Tsjechië. Daardoor kunnen de Gelderlanders Huntelaar, De Jong en Jasper Cillessen hun vakantie alvast plannen. © ANP
ARNHEM - Het is het Nederlands Elftal dinsdagavond niet gelukt om zich nog te plaatsen voor de play-offs voor het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk aankomende zomer. De ploeg verloor, in de Amsterdam Arena, met 2-3 van Tsjechië. Daardoor kunnen de Gelderlanders Huntelaar, De Jong en Jasper Cillessen hun vakantie alvast plannen.
Het Nederlands Elftal, met Klaas-Jan Huntelaar uit Angerlo in de basis, begon goed aan het duel tegen Tsjechië. De eerste kansen waren dan ook voor Oranje. Toch ging het al vrij snel goed mis, nog in de eerste helft scoorden Kaderábek en Sural voor de Tsjechen. Met een 0-2 stand gingen beide ploegen ook rusten. Wel stonden de Tsjechen na 45 minuten met 10 man, want Suchý kreeg een rode kaart.

Huntelaar scoort, maar redt avond niet

Na de rust begon Oranje niet veel beter. Robin van Persie was de ongelukkige toen hij de 0-3 achter zijn eigen doelman Jeroen Zoet kopte. Toch was er weer hoop toen Klaas-Jan Huntelaar de 1-3 scoorde met een knappe kopbal. Niet veel later schoot ook Robin van Persie raak en leek er nog van alles mogelijk. Maar verder kwam Oranje niet meer.

Turkije wint ook

Om kans te houden op het EK moest Oranje winnen van Tsjechië, dat gebeurde dus niet. Maar dan zou ook IJsland moeten winnen in en van Turkije, en ook dat gebeurde niet. Daardoor zullen Huntelaar, Luuk de Jong uit Doetinchem en Groesbeker Jasper Cillessen het Europees Kampioenschap voetbal in ieder geval niet op het veld in Frankrijk beleven.