Nieuws

Gedeputeerde Markink '176 dagdelen' druk met nevenfuncties

Gedeputeerde Markink '176 dagdelen' druk met nevenfuncties
Gedeputeerde Jan Markink is 176 dagdelen per jaar kwijt aan nevenfuncties. De meeste tijd gaat naar zijn boerenbedrijf, waar hij met name de weekenden aan het werk is.
ARNHEM - Gedeputeerde Jan Markink is 176 dagdelen per jaar kwijt aan nevenfuncties. De meeste tijd gaat naar zijn boerenbedrijf, waar hij met name de weekenden aan het werk is.
Dat schrijven Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van de Gelderse SP en de Partij voor de Dieren. Zij plaatsten vraagtekens bij Markinks nieuwe nevenfunctie als lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek.

Veel tijd voor nevenfuncties

SP en Partij voor de Dieren telden de nevenfuncties op en berekenden dat de gedeputeerde voor de helft (0,4 fte) van zijn tijd bezig is met nevenfuncties. De partijen vroegen zich af of die zesde gedeputeerde (het vorige college telde vijf gedeputeerden) wel nodig was.

Het positieve effect van nevenfuncties

Volgens GS heeft het aantal gedeputeerden geen effect op het aannemen van nevenfuncties. 'Dit college wil beoordeeld worden op haar resultaten, die wij met Provinciale Staten hebben afgesproken', schrijft GS. 'We zijn van mening dat het vervullen van nevenfuncties een positief effect heeft op het maatschappelijk functioneren als gedeputeerde.'
Jan Markink kwam in maart nog in het nieuws omdat hij van alle provinciale bestuurders in Nederland het meeste verdient.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!