Nieuws

Nunspeet stelt besluit over extra opvang vluchtelingen uit

Het gebouw aan de Eperweg waar mogelijk asielzoekers ondergebracht worden.
Het blijft nog zeker een week onduidelijk of de gemeente Nunspeet tijdelijk onderdak verleent aan vluchtelingen. Mogelijk worden zij dan opgevangen in een voormalig bedrijfsgebouw aan de Eperweg. © Google Streetview
NUNSPEET - Het blijft nog zeker een week onduidelijk of de gemeente Nunspeet tijdelijk onderdak verleent aan vluchtelingen. Mogelijk worden zij dan opgevangen in een voormalig bedrijfsgebouw aan de Eperweg.
Het college van B&W in Nunspeet heeft het besluit een week voor zich uitgeschoven. De gemeente laat weten die tijd nodig te hebben om tot een zorgvuldige beslissing te komen.
'Er zijn nog te veel onduidelijkheden en onzekerheden met betrekking tot de opvang van vluchtelingen, ook op landelijk niveau. En zorgvuldigheid staat wat het college betreft voorop bij het beoordelen van dit principeverzoek', aldus de gemeente.

In Vierhouten al vluchtelingen

Volgende week dinsdagmorgen buigt het college zich opnieuw over het verzoek. In Vierhouten, ook in de gemeente Nunspeet, worden sinds vorige maand al vluchtelingen opgevangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!