Nieuws

Noodkreet: red de buurtsuper in Velddriel

VELDDRIEL - Supermarkt de Dagwinkel in Velddriel heeft 't moeilijk. Daarom verspreidt eigenaar Miranda van der Linden huis-aan-huis een flyer met de oproep vooral in haar lokale supermarkt de boodschappen te komen doen.
Twee jaar geleden nam ze de zaak van haar vader over. De crisis, grote supermarkten die zich in dorpen in de buurt vestigden en werkzaamheden aan de weg zorgden ervoor dat klanten vertrokken en niet meer terugkeerden, vertelt Van der Linden.

Steun lokale ondernemers

Ook via Facebook roept Van der Linden haar mededorpsbewoners op om boodschappen in de buurt te doen. Ze ontwierp er een speciaal tegeltje voor:

Bezorg boodschappen thuis

Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte kan de buurtsuper zeker overleven. 'Je moet niet denken dat je het met assortiment en prijs kunt winnen. Het zit 'm uiteindelijk in gemak en service.'
Boodschappen thuisbezorgen is een idee, aldus Rutte. 'Er zijn veel oudere mensen in dit soort kleine kernen. Die willen graag de boodschappen thuisbezorgd krijgen. Ze zijn soms slecht ter been en hebben vaak best wel wat meer te besteden.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!