Nieuws

100.000 handtekeningen tegen btw-verhoging recreatiesector

De petitie van Stichting Vrije Recreatie (SVR) tegen de verhoging van het btw-tarief in de recreatiesector is ruim 100.000 keer ondertekend.
MEERKERK - De petitie van Stichting Vrije Recreatie (SVR) tegen de verhoging van het btw-tarief in de recreatiesector is ruim 100.000 keer ondertekend.
Het kabinet wil het lage btw-tarief verhogen van 6 naar 21 procent. Door de verhoging van de btw  wordt kamperen in de toekomst zo'n 15 procent duurder. Volgens de SVR zullen veel Nederlandse recreanten daardoor naar het buitenland op vakantie gaan.
Brancheorganisatie Recron berekende eerder op basis van onderzoek dat de  verhoging van de btw ten koste gaat van ruim 5000 banen in de recreatiesector in Gelderland.

Tarief per gemeente anders

De wijze waarop in Nederland toeristenbelasting wordt geïnd, moet volgens de Stichting Vrije Recreatie ook aangepakt worden. De belastingen worden steeds hoger en de tarieven verschillen per gemeente.
Daarop besloot de stichting een petitie te starten. Binnen enkele maanden zijn er onder hun leden ruim 100.000 handtekeningen opgehaald. De petitie wordt binnenkort overhandigd aan leden van de Tweede Kamer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!