Nieuws

School Bemmel schakelt hulp ouders in tegen rokende leerlingen

Leerlingen in Bemmel blijven ondanks verbod roken
Sinds begin dit schooljaar zijn de schoolpleinen van het Over Betuwe College in Bemmel rookvrij. Maar een aantal leerlingen gaat daardoor in omliggende wijken roken en de school roept daarom nu ook de hulp van de ouders in.
BEMMEL - Sinds begin dit schooljaar zijn de schoolpleinen van het Over Betuwe College in Bemmel rookvrij. Maar een aantal leerlingen gaat daardoor in omliggende wijken roken en de school roept daarom nu ook de hulp van de ouders in.
Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van de rokers begint met roken op het schoolplein. Reden voor het Over Betuwe College om alle locaties rookvrij te maken.
Een beslissing die volgens de school nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Want een aantal leerlingen gaat buiten de hekken van de school roken. De school roept daarom nu ouders op om met hun kinderen daarover te praten. Voor de ouders wordt door de school in november een speciale informatieavond over verslavingen georganiseerd.
In Nederland is meer dan de helft van de schoolpleinen rookvrij en in Gelderland geldt dat voor 43 procent van alle scholen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!