Nieuws

Oplossing voor getouwtrek met vluchtelingen in Gendt

Opvang vluchtelingen in sporthal Gendt
De 121 vluchtelingen, die tijdelijk in sporthal Walburgen in Gendt zaten, gaan naar Leek (Groningen) en kunnen daar zeker twee weken blijven. De eerste bus met 30 vluchtelingen is maandagavond vertrokken. De rest gaat dinsdagochtend naar het noorden van het land.
GENDT - De 121 vluchtelingen, die tijdelijk in sporthal Walburgen in Gendt zaten, gaan naar Leek (Groningen) en kunnen daar zeker twee weken blijven. De eerste bus met 30 vluchtelingen is maandagavond vertrokken. De rest gaat dinsdagochtend naar het noorden van het land.
Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard was bezorgd, omdat de vluchtelingen in korte tijd naar de zesde opvanglocatie verhuizen. Binnen de groep zitten veel kleine kinderen en zo vaak verhuizen vindt de burgemeester niet humaan.
Ook de burgemeesters van gemeenten waar de vluchtelingen eerder hebben gezeten waren hier bezorgd over. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) was het met de burgemeesters eens en heeft daarom in het Groningse Leek een plek gevonden voor wat langer verblijf.

Vaste locatie het beste

'Het feit dat de 121 vluchtelingen tenminste twee weken in Leek kunnen blijven, is in ieder geval een verbetering ten opzichte van de huidige situatie waarin zij verkeren. Maar het mooiste zou natuurlijk zijn dat ze ergens vast kunnen verblijven in afwachting van de procedure', zegt de burgemeester.