Nieuws

'Studentengluurder' Nijmegen voor de rechter

De man die in Nijmegen bekend staat als de 'studentengluurder', staat dinsdag voor de rechter. De 39-jarige Nijmegenaar wordt volgens het OM verdacht van onder meer aanrandingen en afpersingen. Bij de politie zijn meerdere aangiftes tegen hem binnengekomen.
ARNHEM - De man die in Nijmegen bekend staat als de 'studentengluurder', staat dinsdag voor de rechter. De 39-jarige Nijmegenaar wordt volgens het OM verdacht van onder meer aanrandingen en afpersingen. Bij de politie zijn meerdere aangiftes tegen hem binnengekomen.
De man zit sinds medio juli in voorlopige hechtenis nadat hij door surveillerende agenten op heterdaad was betrapt toen hij in de Johannes Vijghstraat in Nijmegen bij een bewoonster naar binnen gluurde.
Kort daarvoor was hij, na een eerdere aanhouding voor soortgelijke feiten, op vrije voeten gesteld uit voorlopige hechtenis onder voorwaarde dat hij niet opnieuw in de fout zou gaan.
De man was in Nijmegen jarenlang een beruchte verschijning bij met name studentenwoningen waar hij met zijn gedrag de bewoonsters de stuipen op het lijf joeg.

Hooguit een boete

In al die jaren kreeg de politie meerdere meldingen over het gedrag van de man, maar was optreden tegen hem erg lastig. Gluren is weliswaar beangstigend voor het slachtoffer en verboden via de Algemene Plaatselijke Verordening, maar meer dan een bekeuring zit er voor de gluurder niet in. 

Meerdere zedendelicten

Na zijn laatste aanhouding meldde het Openbaar Ministerie dat de man werd verdacht van meerdere zedendelicten. Die werden niet nader omschreven.
Dinsdag komt de man in een zogeheten pro forma-zitting voor de rechtbank. De inhoudelijke behandeling van zijn zaak volgt later.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!