Nieuws

Apartigheidsklasse en Heels on Wheels: straks inschrijven voor de Zwarte Cross

De Zwarte Cross van volgend jaar kent twee nieuwe klasse's en een oude bekende. Op 7 november begint de inschrijving.
LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross van volgend jaar kent twee nieuwe klasse's en een oude bekende. Op 7 november begint de inschrijving.
Nieuw is de Apartigheidsklasse. De naam heeft niets te maken met apartheid, maar slaat op het Achterhoekse gebruik van het woord. Dat slaat op bijzonder of opmerkelijk. Bijzondere aandrijving, alternatieve wielen en aparte bouwwerken, daar is het in deze nieuwe klasse om te doen, meldt de organisatie.
Ook nieuw is Heels on Wheels. Tante Rikie nam dit jaar het besluit om een crossklasse alleen voor vrouwen in het leven te roepen en dat was een groot succes. Volgend jaar weer dus, waarbij maar één vraag centraal staat: 'Leuk, maar wat moeten we in godsnaam aan?'.
En terug van weggeweest is op veler verzoek de Wegraceklasse. Die klasse werd node gemist, zo bleek dit jaar maar weer eens duidelijk. Het is niet de bedoeling dat er zomaar een oude motor uit de schuur wordt gehaald, het moet wel een echte wegracer zijn, vindt de organisatie. En belangstellenden zijn gewaarschuwd: deze klasse zit volgens de organisatoren vermoedelijk sneller vol dan Kim Holland op een normale werkdag.
Voor het overige blijven de bekende klasses gewoon bestaan, dus de Calimeroklasse, Specialklasse en de bromfietsklasse staan volgend jaar zomer als vanouds op de agenda.