Nieuws

Huntelaar belangrijk met assist bij winnend Oranje, avond eindigt in mineur

ASTANA - De horde Kazachstan is zaterdagavond genomen door Oranje: 1-2. Klaas-Jan Huntelaar uit Angerlo was belangrijk met een assist op Wesley Sneijder. Omdat Turkije won, eindigde de avond in mineur.
De spits uit Angerlo begon in de basis. Oranje ging rusten met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Wijnaldum. Hij schoot buiten de zestien raak. En over het strafschopgebied gesproken: volgens de statistici van OptaJohan had de spits uit Angerlo in de eerste helft geen balcontacten in 'de zestien meter' van Kazachstan.
In de tweede helft was The Hunter de aangever van een prachtige goal van Wesley Sneijder. Daarmee was het duel in het ijzig koude Kazachstan beslist.
Huntelaar werd een paar minuten voor tijd afgelost door Robin van Persie.

Cillessen afgehaakt in warming-up

Keeper Jasper Cillessen haakte in de warming-up af met een rugblessure. Hij werd vervangen door Tim Krul. Die raakte tijdens de wedstrijd ook geblesseerd, waardoor PSV-keeper Jeroen Zoet zijn debuut in Oranje maakte. Hij incasseerde vlak voor tijd de 1-2.

Turkije wint van Tsjechië

Na de zege ging de blik in het Oranjekamp naar de wedstrijd Tsjechië-Turkije. De Turken zijn de grote concurrent om de derde plek en bij een zege van de Tsjechen zou Nederland plaatsing voor de play-offs weer in eigen hand hebben. De Turken wonnen echter met 0-2 waardoor het EK nu heel ver weg lijkt. Als de Turken thuis verliezen van IJsland en Nederland wint van de Tsjechen dan is het wonder alsnog daar.