Nieuws

Buurtbewoners vrezen groter aantal asielzoekers Apeldoorn

APELDOORN - Buurtbewoners vrezen dat er uiteindelijk meer asielzoekers in het GGNet-pand in Apeldoorn komen, dan de door de gemeente beloofde 400. Eerder al liet de gemeente weten dat er eventueel nog 200 extra asielzoekers naar het pand aan de Deventerstraat komen. Sommige buurtbewoners vrezen dat het aantal op zal lopen naar 800.
Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn liet vrijdag weten dat op het terrein van GGNet aan de Deventerstraat 400 mensen worden opgevangen in een asielzoekerscentrum. Eventueel kan dit aantal oplopen naar 600, maar dat zal voorlopig nog niet gebeuren volgens burgemeester John Berends.

'Aantallen te hoog'

Toch maken buurtbewoners zich zorgen. De actiegroep 'De Vijf' die zegt namens verschillende inwoners te praten is boos en teleurgesteld. Woordvoerder Jan de Lange laat weten: 'We begonnen met 400 en nu ligt de mogelijkheid van 600 al op tafel. Wij hebben begrepen dat er daarna mogelijk nog eens 200 asielzoekers naar de Deventerstraat komen. Die aantallen vinden wij veel te hoog.'

Nevenvestiging

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat Apeldoorn naast de locatie GGnet nog op zoek naar mogelijkheden voor nevenvestigingen. Mochten die niet haalbaar zijn, komt de locatie aan de Deventerstraat wellicht alsnog in beeld voor extra opvang, maar daarover speculeren vindt de woordvoerder voorbarig.