Nieuws

Rijksmusea willen gezamelijk depot

Nationaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem willen samen met het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een gezamenlijk depot opzetten. Het CollectieCentrum Nederland moet in 2020 operationeel zijn.
ARNHEM - Nationaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem willen samen met het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een gezamenlijk depot opzetten. Het CollectieCentrum Nederland moet in 2020 operationeel zijn.
Met de inrichting van een gezamenlijk depot voor hun collecties besparen de musea en de rijksdienst op de kosten van huidige depots en zorgen ze volgens eigen zeggen voor optimaal beheer en behoud van de rijkscollecties. Het nieuwe depot moet een oppervlakte krijgen van ruim 20.000 vierkante meter.
Het Rijksmuseum is aangewezen als eigenaar en opdrachtgever van het gebouw. De aanbesteding is al begonnen en volgend jaar moet bekend worden welke architect de klus op zich mag nemen.