Nieuws

Aanrijding tussen auto en scooter in Doetinchem leidt tot klappen

Een man en een vrouw op een scooter zijn donderdagavond aangereden op de kruising van de Bezelhorst en de Oude Rozengaardseweg in Doetinchem. Aanleiding voor het incident was mogelijk een conflict tussen het duo en de automobilist die hen aanreed. Na de aanrijding gingen beide partijen met elkaar op de vuist.
DOETINCHEM - Een man en een vrouw op een scooter zijn donderdagavond aangereden op de kruising van de Bezelhorst en de Oude Rozengaardseweg in Doetinchem. Aanleiding voor het incident was mogelijk een conflict tussen het duo en de automobilist die hen aanreed. Na de aanrijding gingen beide partijen met elkaar op de vuist.

Verwondingen aan hoofd en been

Rond 21.30 uur werd melding gemaakt van de aanrijding. Toen de politie op de kruising aankwam, werd een scooter aangetroffen. Zo'n tien meter verderop stond de auto in de berm. Bij de auto lag een gewonde man op de grond; diverse omstanders stonden om hem heen. Het gaat om een 27-jarige Doetinchemmer, hij had diverse wonden aan zijn hoofd. Deze zouden veroorzaakt zijn omdat hij geslagen was..
Op de scooter zaten een 42-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden uit Doetinchem. Zij liepen beiden beenletsel op en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

'Vechten bij zwembad'

De aanrijding stond niet op zichzelf, want vooraf zou zich al een en ander hebben afgespeeld op de parkeerplaats van het zwembad, waarbij eveneens klappen vielen. De man werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, waar ook bloed van hem werd afgenomen. Een eerdere blaastest gaf namelijk aan dat hij mogelijk gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd vanwege de verdenkingen tegen hem.

Veel onduidelijkheden

De politie tekende verklaringen op van alle betrokkenen en is nog druk bezig te achterhalen wat er zich nu precies afspeelde voor en na de aanrijding. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de aanrijding zelf. Getuigen van het incident wordt verzocht zich te melden.