Nieuws

Man opgepakt na bedreiging burgemeester Oldebroek vanwege komst azc

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn (links
Een 38-jarige man uit Wezep is dinsdag opgepakt. Hij zou burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek hebben bedreigd en beledigd. Dat meldt de politie vrijdag. © ANP
OLDEBROEK - Een 38-jarige man uit Wezep is dinsdag opgepakt. Hij zou burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek hebben bedreigd en beledigd. Dat meldt de politie vrijdag.
De man is op verzoek van de politie zelf naar het politiebureau gekomen en daar aangehouden. Volgens de politie heeft hij diverse berichten naar de burgemeester gestuurd, waarin hij onder meer bedreigingen uitte vanwege de mogelijke komst van een azc in Wezep.
De Wezeper heeft bekend de berichten te hebben gestuurd. Hij is met een dagvaarding heengezonden en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Hij mag gedurende 90 dagen op geen enkele wijze contact opnemen met de burgemeester.
In Oldebroek was commotie ontstaan over de mogelijke komst van een asielzoekers naar camping De Heidehoek. Zo werden er muren beklad met teksten en was er een roerige informatieavond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!