Nieuws

Uitvaart in crematorium Doetinchem, crematie tientallen kilometers verderop

Omdat crematies in Crematorium Slangenburg niet kunnen doorgaan door een brand eerder deze week, worden overledenen na de uitvaartplechtigheid in Doetinchem tientallen kilometers verderop gecremeerd.
DOETINCHEM - Omdat crematies in Crematorium Slangenburg niet kunnen doorgaan door een brand eerder deze week, worden overledenen na de uitvaartplechtigheid in Doetinchem tientallen kilometers verderop gecremeerd.
Dat betekent dat na de plechtigheid in Doetinchem de kist in een rouwauto naar een locatie tientallen kilometers verderop wordt gebracht. 'De daadwerkelijke crematie gebeurt op een andere Yarden-locatie, zoals crematorium Slingerbos in Ede,' vertelt locatiemanager Stulp.
'Nabestaanden kunnen mee als ze de kist willen zien verdwijnen; daar wordt ook gebruik van gemaakt. We regelen een rouwauto voor de kist en als het nodig is een volgauto voor mensen die mee willen.' Volgens haar zijn er nog geen afzeggingen vanwege deze gang van zaken.

Vlammen uit de oven

Woensdagmiddag sloegen tijdens een crematie de vlammen uit de oven, omdat de deur niet goed sloot. Alle 150 aanwezigen moesten snel het pand uit.
Volgens Stulp wordt hard gewerkt om het probleem te verhelpen, maar duurt het nog tot midden volgende week voor er weer crematies kunnen worden gedaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!