Nieuws

Ovendeur sluit niet goed: brand verstoort crematie in Doetinchem

DOETINCHEM - Een crematie in crematorium Slangenburg in Doetinchem werd woensdagmiddag ruw onderbroken toen de ovendeur niet goed sloot en vlammen uit de oven sloegen. Medewerkers van het crematorium brachten iedereen daarna in veiligheid.
De brand ontstond rond 15.00 uur. Alle 150 aanwezigen, onder wie degenen die de uitvaart bijwoonden, waren snel het pand uit. Er vielen geen gewonden. Volgens de brandweer kwam er veel rook vrij.
De brandweer ging met twee tankspuitauto's en een hoogwerker ter plaatse. Rond 16.00 uur was de brand meester, daarna is het pand geventileerd.

'Heel veel pech'

Annemieke Stulp is locatiemanager van crematorium Slangenburg. Volgens haar ging het mis tijdens de invoer van het lichaam in de oven. Omdat de ovendeur niet voldoende sloot, ging een automatisch alarm af. Omdat ook veel rook vrijkwam, sloeg personeel groot alarm.
De nabestaanden zaten volgens Stulp net aan de koffie en de thee. De crematie zelf kon ondanks de situatie gewoon doorgaan. 'We hebben gewoon heel veel pech gehad', aldus de locatiemanager. In de komende dagen kunnen de uitvaartplechtigheden wel in het crematorium gehouden worden. Voor de daadwerkelijke crematie wordt uitgeweken naar crematorium Slingerbos in Ede.