Nieuws

Trek die muts en wanten maar uit de kast, want het wordt een stuk kouder

Op de eerste sneeuw moeten we nog even wachten, maar koud wordt het wél! Vooral vanaf zondag is het doorbijten voor koukleumen, want begin volgende week komt de temperatuur 's middags niet boven de 10 graden uit.
WAGENINGEN - Op de eerste sneeuw moeten we nog even wachten, maar koud wordt het wél! Vooral vanaf zondag is het doorbijten voor koukleumen, want begin volgende week komt de temperatuur 's middags niet boven de 10 graden uit.
De vorst is dan ook niet ver weg, zegt MeteoGroup in Wageningen. De oorzaak van die kou is volgens het weerinstituut een oostelijke stroming. Oostenwinden die in kracht toenemen, voeren droge en koude lucht aan vanuit Polen en Duitsland.
Hoewel de zon zondag en maandag ongehinderd zal schijnen, wordt het overdag niet warmer dan 10 graden. Dat is meer dan 5 graden kouder dan normaal in deze tijd van het jaar.
Of het tot een eerste graadje vorst na het zomerseizoen komt, is afhankelijk van de wind. Het gaat pas vriezen als de wind in de nacht afneemt, aldus MeteoGroup. Wat het weer de komende dagen gaat doen, is uitgebreid te lezen op onze weerpagina.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!