Nieuws

Zeven radio's in een huishouden en luisteren op hoogte naar Radio Gelderland

DRIEL - Deze week is de week van de digitale radio. Veel luisteraars sturen foto's van de radio waarmee ze naar Radio Gelderland luisteren. Dat gebeurt op heel verschillende plekken, van de keuken tot in de torenkraan.
Gerrit van der Linden is misschien wel onze 'hoogste' luisteraar: op zo'n 45 meter hoogte heeft hij Radio Gelderland aan staan tijdens zijn werk als kraanmachinist. 'Anders heb je niets. Je zit in een lege ruimte en hebt eigenlijk niks', zegt Van der Linden. Hij is blij met onze uitzendingen en kreeg een digitale radio cadeau.

'De radio maakt ons wakker'

'Radio Gelderland staat constant aan', vertelt ook Cees Arnoldussen. 'Ik ben heel gek met radio. We hebben constant geluid om ons heen. Wel zacht, zodat je gewoon kunt praten.' De dag begint om 1 minuut voor 8. 'Dan gaat de Philips miniset aan, die maakt ons wakker.' Vervolgens wordt er in de huiskamer ontbeten, met de Technics hifi-set aan.
Cees en Greet Arnoldussen over hun radio's:
Cees gaat dan naar zolder om zijn mail te checken op zijn computer. Uiteraard met de Saba buizenradio aan. Zijn vrouw luistert dan naar de transistor in de strijkkamer. 'Dan gaan we afwassen in de keuken, waar een draagbare radio staat.' Cees gaat dan even naar de schuur. 'Daar is een Sony-radio met twee luidsprekers.' En dan stappen ze in hun auto 'met daarin een standaard Toyota-radio.'
Opmerkelijk is ook het verhaal van Marian van der Burg. 'Ik zit in het regiobestuur van de Avrotros. Ik zit in de programmacommissie. Dan gaan ze over radio praten en dan kan ik niet meepraten, want ik luister alleen naar Radio Gelderland.'