Nieuws

Hulpdiensten rukken uit voor ammoniaklek Apeldoorn; gat gedicht

Hulpdiensten zijn afgelopen nacht massaal uitgerukt na een melding van een ammoniaklek bij slachterij Ekro aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn. Rond vier uur werd het gat gedicht.
APELDOORN - Hulpdiensten zijn afgelopen nacht massaal uitgerukt na een melding van een ammoniaklek bij slachterij Ekro aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn. Rond vier uur werd het gat gedicht.
De eerste melding kwam even voor middernacht binnen. Volgens een woordvoerder werden er in totaal drie pogingen gedaan om het lek in de machinekamer te dichten. Er zijn verschillende metingen verricht in de omgeving.
'Tot ongeveer 50 meter van het bedrijf was de ammoniaklucht te ruiken. Maar omdat het bedrijf op een bedrijventerrein zit hebben maar weinig mensen er last van gehad', zegt Robert Spijkerman van de brandweer.
Bij de slachterij waren mensen aan het schoonmaken. Ze zijn naar buiten geleid. Niemand is onwel geworden. Er waren geen dieren in de slachterij toen het lek werd geconstateerd. Nadat de slachterij goed was geventileerd, kon in de loop van de ochtend het werk worden hervat.
Hoe het lek is ontstaan, is nog niet bekend.