Nieuws

De Italianen moeten nog even oefenen voor de Giro, anders wordt het omfietsen in Gelderland

Is dit nou Apeldoorn?
De Giro d'Italia komt pas in mei volgend jaar naar Gelderland én dat is misschien maar beter ook. Dan kunnen de Italianen, maar ook de Spanjaarden nog even oefenen. Want de kennis over onze provincie is nog ver te zoeken.
ARNHEM - De Giro d'Italia komt pas in mei volgend jaar naar Gelderland én dat is misschien maar beter ook. Dan kunnen de Italianen, maar ook de Spanjaarden nog even oefenen. Want de kennis over onze provincie is nog ver te zoeken.
Het Spaanse dagblad Mundo Deportivo plaatste dinsdag de onderstaande kaart in de krant. Het is maar te hopen dat de wielrenners deze kaart niet bekijken, want dan zullen de hardrijders niet op de juiste plaats starten en finishen. Daarnaast zullen de renners dan ook een heel eind om moeten fietsen. Dat is voor zowel de wielerfans als de wielrenners zelf niet ideaal.
Maar ook de Italianen, die zelf het routeboek hebben gemaakt, maken het moeilijk voor de sportieve fietsers. Tijdens de etappe Arnhem - Nijmegen blijkt het peloton langs 'Papendaal' te komen. Vanuit Papendaal komen de wielrenners nog wel langs Gelderse plekken als Tiel en Beneden-Leeuwen, maar vervolgens wordt een grote omweg gemaakt via België. Tenminste... als we het routeboek moeten geloven gaan de wielrenners naar Nederhasselt en Overhasselt. Maar dat moeten natuurlijk Nederasselt en Overasselt zijn, wil het peloton doorfietsen naar Malden.
De organisatie van de Giro maakte al eerder een fout toen zij bekendmaakte dat de Giro in Apeldoorn zou starten. Vol enthousiasme werd dat bekendgemaakt met een mooie foto van de Veluwse stad op Twitter. Of was het toch Nijmegen?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!