Nieuws

Geen honderden miljoenen extra voor rechtbanken, slecht nieuws voor Zutphen

De Tweede Kamer stelt geen 200 miljoen euro extra beschikbaar voor de rechtspraak in Nederland. Het CDA en de SP riepen op tot extra geld, maar die oproep redde het niet, zo meldt RTV Oost.
ZUTPHEN - De Tweede Kamer stelt geen 200 miljoen euro extra beschikbaar voor de rechtspraak in Nederland. Het CDA en de SP riepen op tot extra geld, maar die oproep redde het niet, zo meldt RTV Oost.
De rechtspraak moet de komende jaren flink bezuinigen. Bij de rechtbank in Zutphen zouden door de reorganisatie zo'n 300 banen naar Arnhem verhuizen.
Die plannen zijn er overigens nog niet door, want er kwam veel protest tegen. Door al die protesten werd het besluit over de rechtbanken in Almelo, Zutphen, Assen, Alkmaar, Dordrecht, Lelystad en Maastricht uitgesteld tot het eind van dit jaar.
De gemeente Zutphen laat in een reactie weten het te betreuren dat het voorstel het niet heeft gehaald, en dat er nu niets aan de situatie is veranderd, De gemeente richt nu al haar pijlen op de hoorzittingen in Den Haag van aanstaande donderdag. Zutphen hoopt daar de politiek te overtuigen van de noodzaak om de rechtbank voor de stad te behouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!