Nieuws

Kinderarts Radboudumc blijft langer vastzitten

NIJMEGEN - De 39-jarige kinderarts van het Radboudumc, die is aangehouden voor het bezit van kinderporno, blijft nog drie dagen langer vastzitten, zo meldt de politie.
De man werd maandag 5 oktober aangehouden door de politie en werd hij verhoord. Nu is besloten om de man nog langer vast te houden.
Tijdens de drie dagen gaat het onderzoek naar deze man verder. Dan moet er ook besloten worden of de man langer vast wordt gehouden, of dat hij wordt vrijgelaten.

Non-actief

De politie benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn voor een verband tussen het beeldmateriaal dat bij de verdachte is aangetroffen en zijn werk in het ziekenhuis. Het Radboudumc heeft de arts al wel medio september op non-actief gesteld, nadat het door de politie op de hoogte was gesteld over de verdenkingen tegen de arts.

Telefoonnummer meer dan 100 keer gebeld

Het telefoonnummer dat door het Radboudumc is ingesteld voor mensen met vragen over de kinderarts is al 113 keer gebeld. De meeste vragen gingen over de brief die het ziekenhuis heeft gestuurd aan de ouders. Ook belden veel ongeruste ouders van patiënten die op een andere afdeling hebben gelegen. 'Deze mensen wilden weten of de kinderarts ook daar had gewerkt', zo laat het ziekenhuis weten.
Omroep Gelderland sprak met een verontruste ouder. Zijn verhaal leest u hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!