Nieuws

Politie zoekt getuigen van mishandeling in Zutphen

In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot. De 20-jarige zou door meerdere personen zijn geschopt en geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.
ZUTPHEN - In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot. De 20-jarige zou door meerdere personen zijn geschopt en geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.
De mishandeling heeft plaatsgevonden bij een horecagelegenheid aan de Zaadmarkt in Zutphen, rond 03.40 uur. Aanleiding zou zijn dat er op deze locatie een meisje lastig gevallen werd.
Daarover ontstond een woordenwisseling, waarna de 20-jarige man belaagd zou zijn door meerdere mannen. Hierbij is de man veelvuldig geschopt en geslagen. Hij hield onder andere meerdere kapotte tanden over aan de mishandeling. 
De politie werd gealarmeerd en heeft de 24-jarige man in een nabijgelegen horecagelegenheid aangehouden. Het onderzoek naar de andere betrokkenen en verdachten loopt nog.

Wie was dat lastiggevallen meisje?

De politie zoekt getuigen van dit voorval en zoekt in het bijzonder contact met het meisje dat lastiggevallen zou zijn op de Zaadmarkt rond 03.30 uur. Het zou gaan om een blank meisje met een normaal postuur, ongeveer 1.55m lang, met blond halflang haar tot op de schouders. 

Collectief horecaverbod

De 24-jarige man heeft naar aanleiding van dit incident een collectief horecaverbod uitgereikt gekregen. Dit betekent dat de man een jaar lang in geen enkele horecagelegenheid in het centrum van Zutphen mag komen.
Overtreding van een dergelijk verbod is strafbaar. De politie zal overtreders dus altijd aanhouden en dan volgt dan een zwaardere sanctie, in de vorm van een gebiedsontzegging voor het horecagebied.
Drie andere mannen kregen zaterdagnacht ook een horecaverbod uitgereikt. Dit naar aanleiding van een incident op de Beukerstraat rond 03.45 uur. De politie zag dat een 18-jarige man uit Zutphen ruzie aan het zoeken was met diverse voorbijgangers.

Gevochten op straat

Hierop ontstond een vechtpartij op straat, waarbij een andere 18-jarige Zutphenaar en een 23-jarige man uit Nijmegen anderen vuistslagen in het gezicht gaven. De drie mannen kregen alle drie een proces-verbaal voor vechten op straat en een collectief horecaverbod uitgereikt, ook voor de duur van een jaar.