Nieuws

Oosterbeekse ontwerpt vervanging voor 'lompe oranje bouwjassen'

OOSTERBEEK - Kleding voor in de bouw is vaak weinig charmant. Nu zullen veel mannen dat niet zo'n punt vinden, maar voor vrouwen ligt toch anders, dacht ontwerpster Rivka Schwandt. De Oosterbeekse ontwierp daarom stijlvolle bouwkleding.
Niet langer te grote gele en oranje jassen. De Oosterbeekse ontwerpster werkt samen met Arnhem Fashion Factory om jassen voor de bouw op de markt te brengen die het oncharmante beeld moeten wegnemen: getailleerde zichtbaarheidsjassen voor vrouwen, zodat ook zij meer betrokken kunnen worden bij een technisch bedrijf.

'Jezelf mooi maken en dan zo'n jas aan'

Rivka en een vriendin vroegen zich af hoe ze dat voor elkaar konden krijgen. De vriendin werkte destijds in het management van NedTrain. Haar taak was teams begeleiden op het rangeerterrein. Ze vertelde dat ze zich ’s ochtends mooi maakt, make-up op doet, haar haren föhnt. Maar vervolgens altijd zo’n lompe, te grote zichtbaarheidsjas aan moet.
Schwandt dook in de wereld van regels en voorschriften. De kleur moest hetzelfde blijven, maar het model mocht best anders. Met NedTrain sloot ze een deal om een getailleerd model te ontwerpen. En volgens de Oosterbeekse ontwerpster waren de zestig vrouwen aan wie ze het kledingstuk presenteerde razend enthousiast
.