Nieuws

Parcours Giro d'Italia bekend: van Omnisport via Beek (96 m hoog) naar Arnhem-Centrum

APELDOORN - Het parcours van de Giro d'Italia van volgend jaar is maandag bekend geworden. De Ronde van Italië start op 6 mei in Omnisport in Apeldoorn en blijft twee dagen in Gelderland. Etappe drie eindigt in het centrum van Arnhem.
De proloog in Apeldoorn start op 6 mei met een individuele tijdrit van 9,8 kilometer over een parcours zo vlak als een biljartlaken.
De renners starten één voor één in Omnisport om via het centrum van Apeldoorn te eindigen op de Loolaan.
Echt genieten zullen de renners niet want de gemiddelde snelheid ligt tijdens zo'n proloog rond de 50 kilometer per uur.

Dak van Giro in Nederland

De tweede etappe, die wordt gereden op 7 mei, vertrekt vanaf het Eusebiusplein in Arnhem om via Ede, Tiel en Wijchen te eindigen in Nijmegen. Net daarvoor, in Beek, wordt het dak van de Giro in Nederland bereikt. Dat gebeurt op de Van Randwijckweg in Beek; de top ligt daar op 96 meter.
Na de korte klim hebben de sprintploegen nog 35 kilometer om te zorgen voor een massasprint in het centrum van Nijmegen. In de stad wordt een circuit van twee ronden gereden, de finish ligt op de Oranjesingel.

Posbank

Op 8 mei worden de start- en finishplaats van de tweede etappe omgewisseld want er wordt gekoerst van Nijmegen naar Arnhem. Etappe 3 gaat van Nijmegen naar Westervoort, om via een grote lus, langs Zelhem, Ruurlo, Borculo en Zutphen in Arnhem te eindigen.
Fervent wielrenner en burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland, waar Ruurlo en Borculo onder vallen, ziet de doorkomst in zijn gemeente helemaal zitten:
Een dikke 50 kilometer voor de finish moet er een klein klimmetje worden bedwongen, als de Posbank op het menu staat. Daarna wordt er koers gezet naar Arnhem, ook daar staat er een circuit op het programma, een ronde van 13,8 kilometer die twee keer wordt gereden. De finishstreep ligt op de Velperbuitensingel in het centrum van de stad.
Hieronder kunt u op de gedetailleerde kaarten, inclusief hoogtemeters en doorkomsttijden, klikken
Etappe 1 - Proloog Apeldoorn
Etappe 2 - Arnhem - Nijmegen
Etappe 3 - Nijmegen - Arnhem
Het routeboek met alle straten waar de karavaan doorheen rijdt, wordt later bekend gemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!