Nieuws

Vitesse haalt uit tegen Groningen

ARNHEM - Vitesse heeft zondag thuis met 5-0 gewonnen van Groningen. De Arnhemmers waren duidelijk sterker, hoewel Groningen ook geluk miste.
De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Groningen. Aanvaller Rusnak stond helemaal vrij, maar schoot van dichtbij hoog over. Na een kleine tien minuten was Vitesse voor het eerst gevaarlijk. Marvelous Nakamba schoot vanaf een meter of twintig rakelings langs de kruising.
Solanke opent de score
Daarna was het weer de beurt aan Groningen. Mimoun Mahi mocht uithalen en schoot op de lat. Na een kans voor Qazaishvili opende Solanke even later de score. De Engelse tiener stond op de juiste plek om de rebound te benutten.
Paal en weer de lat
Vitesse ging op jacht om de voorsprong te verdubbelen. Een fraaie inzet van middenvelder Lewis Baker belandde op de paal. Groningen had geen geluk bij het afronden. De bal belandde andermaal op de lat doen Michael de Leeuw binnen kopte uit een corner. Aan de andere kant daarna Solanke weer dicht bij een treffer.
Na de pauze was er opnieuw een kans voor Solanke, maar zijn kopbal miste de juiste richting. De 2-0 viel even later. Vitesse domineerde en Kevin Diks schoot binnen nadat de bal op hem werd teruggelegd. Valeri Qazaishvili zorgde een paar minuten daarna voor 3-0. De Georgiër profiteerde van een foutje achterin bij Groningen en omspeelde doelman Padt.
Bijna meteen daarna raakte Qazaishvili de paal. Groningen, dat midweeks in de Europa League speelde, kwam er niet meer aan te pas en leek rijp voor de slacht. Invallers Nathan en Dauda voerden de score voor Vitesse op tot 5-0.

Vitesse - FC Groningen 5-0

Aanvang: 14.30 uur
1-0 Solanke 18.
2-0 Diks 61.
3-0 Qazaishvili 65.
4-0 Nathan 87.
5-0 Dauda 90+1.
Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Kruiswijk, Leerdam; Nakamba, Baker (85. Pantic), Qazaishvili; Rashica, Solanke (76. Dauda), Oliinyk (80.Nathan).