Nieuws

Gelderland viert dierendag: 'Wij eten vandaag geen vlees!'

Ook in Gelderland is het dierendag
Het is vandaag 4 oktober, dus werelddierendag. In onze provincie staan ook veel mensen stil bij deze feestelijke dag. Zo wordt er vaak iets extra's voor de dieren gedaan.
ARNHEM - Het is vandaag 4 oktober, dus werelddierendag. In onze provincie staan ook veel mensen stil bij deze feestelijke dag. Zo wordt er vaak iets extra's voor de dieren gedaan.
Jo Bleijenberg laat zondag via de Facebook-pagina van Omroep Gelderland weten dat ze haar hond vandaag extra in het zonnetje zet. 'Hij mag vanmiddag mee naar het feestje van het asiel waar hij vandaan komt.'
De 16-jarige Spykey. (Foto: Jurgen Hofs)
Gerrie Hul Hissink eet op dierendag geen vlees. 'Er zijn genoeg dieren die geen goed tehuis hebben, helaas. Daarom laten wij vandaag het vlees staan.' Erica Sintmaartensdijk zegt dat ze haar hond vandaag extra wordt uitgelaten. 'Mijn zoon maakt een extra rondje met hem.'
Een extra feestelijke mand voor deze hond. (Foto: Elly Leeuwis-Braun)

'Iedere dag dierendag'

Siny Klein Geltink vindt dat het iedere dag dierendag zou moeten zijn. Ze krijgt daar veel bijval op. 'Het is altijd dierenfeest bij ons,' is een van de reacties.
Deze kat moet op dierendag gewoon werken. (Foto: Thea Peters)
Jop de Ruiter uit Elst maakt wellicht de lolligste opmerking op onze Facebook-pagina. Hij zegt dat hij vandaag koffie voor zijn kater in gaat schenken. Humor, Jop!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!