Nieuws

Wat is er op deze dierendag allemaal te doen in Gelderland?

Als de mist eenmaal is weggetrokken aan het einde van de morgen, breekt de zon waarschijnlijk door. En dat betekent: er op uit, want ook vandaag is er weer van alles te doen in Gelderland. © Flickr
ARNHEM - Als de mist eenmaal is weggetrokken aan het einde van de morgen, breekt de zon waarschijnlijk door. En dat betekent: er op uit, want ook vandaag is er weer van alles te doen in Gelderland.

Dierenpreek, dierenzegening en EetGeenDier

Het is vandaag dierendag en daarom preken ze in Culmeborg voor dieren. In navolging van Franciscus zal domina Helma van Loon van de protestantse Open Hof-gemeenschap een korte preek houden voor meegebrachte dieren. Ook is er muziek te horen van onder meer Schubert en Sint Saens, geïnspireerd op dieren. Om 16.00 uur zal de dienst plaats vinden in de voormalige synagoge aan de Jodenkerkstraat. Voorafgaand vindt een stadswandeling plaats.
In Driel kunnen op deze Werelddierendag dierenbezitters hun beestjes laten zegenen in de Rooms Katholieke Kerk. De viering begint om 10.00 uur.
Stichting WakkerDier roept iedereen op vandaag eens géén vlees te eten en doopt dierendag om tot EetGeenDierendag. Daarom geeft de stichting wat inspiratie voor een vleesloos menu op haar website om vanavond eens in de keuken aan de slag te gaan zonder koe, kip of varken.

Rockmuziek en herfstbier in Vorden

In het Kulturhus in Vorden wordt de herfst ingeluid. Dat gebeurt met het seizonsgebonden herfstbokbier. Voor iedereen staat een herfstbokglas klaar en het eerste biertje is van het huis. Naast bokbier is er ook ander bier verkrijgbaar en zal de band Verdwaald een rockshow neerzetten, met hits van onder meer Neil Young, Status Quo en de Golden Earring. Vanaf 15.00 uur is iedereen van boven de 18 jaar welkom.

Middeleeuwse markt Kasteel Hernen

Rond Kasteel Hernen, bij Wijchen, wordt dit weekend een middeleeuwse markt gehouden. Vandaag zal een aantal hoge edelen en hun gevolg de markt aandoen, meldt de organisatie. Zij hebben 'de reis vanuit Nijmegen ondernomen om deze ambachtsmarkt te bezoeken'. Op de markt laten tientallen ambachtslieden zien wat ze kunnen, en bezoekers mogen meedoen. Vanaf 12.00 tot 17.00 uur is het middeleeuwse evenement te bezoeken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!